Ghid inchirieri masini

 

     Exista un numar destul de mare de firme ce ofera de servicii de inchirieri masini la noi in tara si asta nu ar trebui sa ne mire avand in vedere faptul ca o astfel de modalitate de transport prezinta cateva avantaje demne de luat in seama. Cu toate acestea, este nevoie de precautie cand apelati la un astfel de serviciu pentru a evita eventualele neplaceri ce pot aparea pe parcurs. Din acest motiv, in urmatoarele paragrafe o sa va oferim cateva sfaturi pe care va recomandam sa le aveti in vedere atunci cand doriti sa inchiriati o masina.

 

     Atunci cand va duceti sa preluati masina este necesar sa verificati ca marca si modelul autoturismului corespunde cu ce este scris in contractul de inchiriere. Nu uitati sa verificati cu mare atentie datele ce sunt inscrise pe talonul masinii, acestea bineinteles trebuie sa corespunda cu realitatea. Mare atentie trebuie acordata si datelor inscrise in contract referitoare la data si locul returnarii autoturismului ce face obiectul acestui contract de inchiriere de masina semnat de catre dumneavoastra. Orice intarziere neprevazuta o sa va coste in plus fata de ce achitati in momentul in care inchiriati masina.

 

     Unele din companiile care ofera servicii de inchiriat masini impun anumite limitari referitoare la numarul maxim de kilometrii pe care puteti sa ii parcurgeti. De asemenea, pot exista si altfel de restrictii in aceste contracte, cum ar fi parasirea teritoriului tarii cu masina inchiriata. Este foarte important sa aveti la dispozitia dumneavoastra un numar de telefon la care sa puteti apela in cazul unei urgente, ca de exemplu atunci cand apare o defectiune de ordin tehnic la masina inchiriata.

 

     Pentru a obtine un tarif cat mai bun la aceste firme de inchiriat masini este bine stiut din start ca nu exista o companie care sa ofere cele mai bune preturi tot timpul, de aceea este de preferat ca dumneavoastra sa cautati in permanenta ofertele a cat mai multor firme din tara pentru a putea fi siguri ca la momentul respectiv faceti alegerea cea mai buna.

 

     Cea mai la indemana modalitate pentru a afla mai multe informatii despre aceste oferte este sa folositi motorul de cautare Google, avand in vedere ca preturile listate de catre aceste firme sa contina si toate taxele aferente. De asemenea, pe langa pretul standard cerut, pot aparea costuri suplimentare legate de achizitionarea unor optiuni, cum ar fi un scaun de copil sau un GPS.

 

     O alternativa ar fi sa apelati la serviciile unui broker rent a car care va poate dezvalui care ar fi cea mai buna oferta pentru dumneavoastra deoarece un astfel de broker integreaza mai multi furnizori de asemenea servicii si in acelasi timp compara preturile intalnite la companiile de profil din tara. Este bine de stiut faptul ca pretul final poate sa difere de pretul din oferta si asta din cauza impozitelor sau taxelor ce nu sunt incluse in pachetul de baza rent a car.

 

     Pentru a economisii bani este de preferat sa inchiriati o masina mai mica. Cu cat masina este mai mica, cu atat pretul de inchiriere al acesteia va fi mai mic iar costurile suportate vor fi mai reduse. O alta regula este ca daca perioada de inchiriere este mai lunga, pretul pentru a inchiria autoturismul scade considerabil.

 

     Inainte de a apela la serviciile de inchiriat masini ale unor companii ce activeaza in acest domeniu, trebuie mentionat faptul ca in general trebuie sa ai varsta minima 21 de ani. Insa, exista si cateva firme unde varsta minima este de 25 de ani si cel care doreste sa inchirieze o masina trebuie sa aiba o experienta la sofat de cel putin un an de zile. Amintim faptul ca toate masinele ce sunt oferite de catre aceste companii spre inchiriere trebuie sa fie asigurate cu o polita de tip Casco, astfel ca dumneavoastra o sa fiti acoperit in eventualitatea unui furt sau unei avarii de orice tip. Bineinteles, aceste masini trebuie sa dispuna si de o polita valida obligatorie de asigurare RCA.

 

     La multe din aceste firme aveti posibilitatea de preluare sau predare direct de la aeroport, bineinteles contra unei taxe de aeroport. In Romania, in general perioada minima de inchiriere a unui autoturism este de trei zile. Trebuie sa fiti foarte atenti and returnati masina deoarece daca intarziati cu doar cateva ore perioada scrisa in contractul de inchiriere, firma o sa va taxeze inca o zi de inchiriere asadar planificati-va bine programul pentru a returna masina in timp util fara a fi nevoiti sa platiti eventuale penalizari. Un numar considerabil din firmele ce ofera de inchiriat masini cer o garantie de cateva sute de euro atunci cand va duceti sa inchiriati masina. Aceasta suma de bani este blocata pe cardul dumneavoastra.

 

     Este de prefarat sa inchiriati o masina care nu este mai veche de trei ani de zile si nu are mai mult de 60.000 km parcursi. Verificati de asemenea daca acest autoturism dispune de roata de rezerva si daca are rezervorul plin. Este de preferat ca in momentul in care returnati masina sa ii umpleti rezervorul de combustibil pentru a nu fi penalizat de catre firma. Va recomandam de asemenea sa verificati starea masinii facand o inspectie vizuala si de asemenea este de preferat sa cereti sa fie consemnat intr-un act aditional daca autoturismul prezinta lovituri, zgarieturi, parbrizul crapat, tapiteria patata sau alte probleme de acest fel. Este bine sa faceti acest lucru deoarece nu putine sunt cazurile in care compania impune clientului sa plateasca niste stricaciuni care nu au fost cauzate de catre acesta.

 

     Evitati sa apelati la companiile de inchirieri masini care nu asigura suport logistic si tehnic in cazul unor avarii aparute la autoturismul inchiriat. De asemenea, stati departe de acele firme ce au in flota lor masini vechi sau care nu au fost intretiunte corespunzator. Bineinteles, evitati firmele la care plata se poate face doar cash si care in cele mai multe cazuri nu elibereaza o factura fiscala. Va recomandam sa evitati firmele care nu dispun de licenta rent a car si de asemenea acele firme care nu au un birou de relatii cu publicul.

 

     In concluzie, pe langa pret exista si alte lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa apelati la firma ce ofera servicii de inchirieri masini pentru a face alegerea cea mai buna pentru dumneavoastra.

Comments

No Comments for this article